الصفحة الرئيسية
عن الكلية
عمادة الكلية
كلمة عميد الكلية
نبذة عن العمادة
العمداء السابقون
وكالات الكلية
وكالة الكلية
كلمة وكيل الكلية
نبذة عن وكالة الكلية
وكالة الكلية للدراسات العليا
كلمة وكيل الكلية للدراسات العليا
نبذة عن وكالة الكلية للدراسات العليا
الأنشطة العلمية
وحدة ريادة الأعمال
وحدة الجودة والتطوير
شعبة الإعتماد الأكاديمي
شعبة الجودة
شعبة القياس والتقويم
شعبة التدريب وتطوير الموارد البشرية
وكالة الكلية (شطر الطالبات)
إدارة الكلية
كلمة مدير الإدارة
كلمة مديرة الإدارة
إدارة الكلية شطر الطلاب
إدارة الكلية شطر الطالبات
الخطة الاستراتيجية
الشؤون التعليمية
مواقع التدريب التفاعلي
البحث العلمي
الأبحاث
مجلة كلية العلوم
تواصل معنا
الملفات
عربي
English
عن الجامعة
القبول
الأكاديمية
البحث والإبتكار
الحياة الجامعية
الخدمات الإلكترونية
صفحة البحث
كلية العلوم
تفاصيل الوثيقة
نوع الوثيقة
:
مقال في مجلة دورية
عنوان الوثيقة
:
Effect of some fermentation parameters on ethanol production from beet molasses by Saccharomyces cerevisiae CAIM13
Effect of some fermentation parameters on ethanol production from beet molasses by Saccharomyces cerevisiae CAIM13
الموضوع
:
كيمياء
لغة الوثيقة
:
الانجليزية
المستخلص
:
Problem statement: Some component of fermentation medium showed to reduce the Saccharomyces cerivisae production of ethanol. Approach: This study was designed to evaluate the role of some fermentation parameters in affecting ethanol productivity from beet molasses BM by Saccharomyces cerevisiae CAIM13. Results: Increase in cell concentration (inoculums size) of the yeast above 3.6×105 cells/100 mL decreased the ethanol yield. The yeast could tolerate ethanol concentration up to 10% but failed to grow at concentration of 12 and 15%. Employment of a benchscale tank fermenter enhanced the fermentation efficiency. 77% of BM sugars were assimilated after 48h giving a concentration of 5.4% ethanol. Utilization of a cell-recycling technique showed that the tested organism was capable of performing four fermentation cycles. The mud-free, H 2SO 4-treated beet molasses TBM was superior to sucrose in the repeated batch fermentation technique. A continuousflow fermentation technique employing immobilized yeast cells yielded maximum ethanol productivity after 6 days. Conclusion: The present investigation has demonstrated the importance of some fermentation parameters in improving the alcoholic fermentation technology of BM. When free cells of S. cerevisiae. In the case of immobilized cells, the continuous-flow technique speared superior to the repeated batch-fermentation technique in production of alcohol from TBM.
ردمد
:
1557-4989
اسم الدورية
:
American Journal of Agricultural and Biological Science
المجلد
:
6
العدد
:
2
سنة النشر
:
1432 هـ
2011 م
نوع المقالة
:
مقالة علمية
تاريخ الاضافة على الموقع
:
Monday, June 4, 2012
الباحثون
اسم الباحث (عربي)
اسم الباحث (انجليزي)
نوع الباحث
المرتبة العلمية
البريد الالكتروني
عواطف عابد الجديبي
Al-Judaibi, Awatif Abid
باحث
دكتوراه
aamaljudaibi@kau.edu.sa
الملفات
اسم الملف
النوع
الوصف
33471.pdf
pdf
Abstract
الرجوع إلى صفحة الأبحاث